5 löptips för nybörjare

Börja långsamt. Spring bara nån kilometer i början och öka succesivt. Om du bestämmer dig för att öka springsträckan på en gång riskerar du skador eller helt enkelt utbrändhet.

Utrusta dig med ett bra par löparskor. Hitta din lokala löpbutik och låt deras experter hjälpa dig att få ett par sneakers som passar dig. Det är bäst om de sätter dig på ett löpband för att följa din körform. Även om bra löparskor är ganska dyra, kommer de att rädda dig från skador och dyra räkningar på lång sikt. Ett par bra Iläggssulor kan göra att du undviker skador.

Betydelsen av bra löparskor

Kör inte för ofta. Många nya löpare tror de att de måste springa varje dag. Det kunde inte vara mer fel. De flesta experter rekommenderar att du kör tre till fyra dagar i veckan. Om du springer varje dag ger du inte din kropp tid att återhämta sig och bli starkare eftersom kroppen faktiskt stärker dina muskler under dina dagar som inte kör. Att köra varje dag tillåter inte din kropp den återhämtningstid den behöver för att bli starkare.

Vila är nyckeln till att bli en bra löpare

Drick mycket vatten. Löpning, särskilt i varmt väder, kan uttorka dig. För att undvika uttorkning måste du dricka mycket vatten innan du kör, under din körning och efter att du är klar. Glöm inte heller fördelarna med att dricka vatten regelbundet under hela veckan, även på dina dagar som inte körs. Att vara till och med lite uttorkad kan påverka din körning drastiskt och göra det mycket svårare.

Jämför inte dig själv med andra löpare. Många nya löpare blir demoraliserade genom att titta på andra löpare som verkar snabbare eller bättre än de är. Om du är en ny löpare, kom ihåg att det tar tid och öva att bli bra på någonting. Det finns människor som är snabbare än du, men kom ihåg att det också finns människor som är långsammare eller inte springer alls. Sätt dina egna mål och oroa dig inte för andra. Å andra sidan, om du strävar efter att vara så snabb eller lika stark som en annan löpare verkligen motiverar dig, gå sedan för det. Se bara till att jämförelsen motiverar dig snarare än att motivera dig. Löpning är en så fantastisk sport eftersom du verkligen kan tävla med dig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *